sex hikaye

Mozdulatlan mozgóképek a Gödörben

Kiállítás a Filmszemle idején

2011. április 27. - filmhu
Mozdulatlan mozgóképek a Gödörben

Állított idő címmel filmtörténeti kiállításnak ad helyet a Gödör a 42. Filmszemle idején: a mozgó képek megállnak egy pillanatra, hogy megmutassák, honnan is indult a mozi története.

 

A kiállítás a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek magyar filmterméséből válogat, pontosabban a filmekhez készült standfotókból - régen ugyanis ezekkel a fényképekkel hirdették a műsort a mozik utcai kirakataiban. A fotógráfiák nemcsak kultúrtörténeti jelentőséggel bírnak, hanem önmagukban is műalkotások - és akkor még nem szóltunk a filmekről, amelyeket megidéznek.

A fényképes anyag mellett régi vetítőkön filmrészleteket is vetítenek. "A fotók és a filmek jelenlétükkel tüntetnek hiányuk ellen. Pontosabban felhívják a figyelmet arra, hogy van mire vigyázni, van mit megújítani. Ott létük, megmutatásuk rávilágít arra, hogy milyen távoli már a magyar mozi virágkora, és mennyire hiányzik mindenkinek a jó magyar film" - olvasható az esemény facebook-oldalán.

Megnyitó: május 05. 21:00

A kiállítás május 05-08-ig látogatható a Gödör Klubban. A belépés ingyenes, alternatív belépő fizethető. A kiállítás főszervezője a Video Not Fair Produkciós Iroda.

Közreműködők:
Rakéta Csoport
Modern Antikvárium
VJCentrum Budapest

Támogató:
Tűzraktér Független Kulturális Központ






nka emblema 2012