sex hikaye

Újabb két játékfilm gyártását támogatja a Filmalap

Orosz Dénes és Fekete Ibolya filmjei

2012. november 13. - filmhu
Újabb két játékfilm gyártását támogatja a Filmalap

A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága újabb két játékfilm gyártási támogatásáról és három forgatókönyv fejlesztési támogatásáról hozott döntést legutóbbi ülésén. Orosz Dénes Coming Out című második játékfilmjének gyártását 280 millió forinttal, Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című alkotását 190 millió forinttal támogatja a Filmalap - tudatta a Magyar Filmunió.

 

A több mint 130 ezer mozinézővel büszkélkedő Poligamy-t jegyző Orosz Dénes új vígjátéka egy fordított coming-out helyzet, mely során egy boldog meleg kapcsolatban élő fiatalember, melegjogi aktivista rádöbben, hogy beleszeretett egy lányba… A Csányi Sándor főszereplésével készülő alkotás a hazai mozibemutatója jövő decemberre várható. A Coming Out a Megafilm gyártásában készül, producere Kálomista Gábor.

A számos külföldi fesztiváldíjjal kitüntetett - Bolse Vita (Európa Parlament különdíja, londoni filmfesztivál Satyajit Ray-díja, 1996) és Chico (Berlinale John Templeton-díj, Karlovy Vary Legjobb rendező, Ökumenikus zsűri díja, 2001) című - alkotások rendezője, Fekete Ibolya új filmje egy hetven évet felölelő családtörténet a történelem vonzásában, játékos és eklektikus stílusban. A Danuta Szaflarska és Básti Juli főszereplésével készülő filmben 1910-tól a 80-as évekig négy generáció sorsa elevenedik meg majd a filmvásznon. Az Anyám és más futóbolondok a családból című alkotás német bolgár és dán partnerekkel a Cinema-Film gyártásában készül, producere Garami Gábor. A négy évszakos forgatás jövő tavasszal kezdődik.

Forgatókönyv-fejlesztési pályázatok:
- Pálfi György - Ruttkay Zsófia: Szőke ciklon (producer: Hábermann Jenő) - 3 millió forint
- Tóth Tamás: A hamisító – 2 millió forint
- Szeredás András: Ha hadvezér – 1,5 millió forint

A Magyar Nemzeti Filmalap eddig 11 magyar egész estés mozifilm gyártásának támogatásáról hozott döntést.






nka emblema 2012