sex hikaye

2000 méter

5 perc, video
kísérleti film színes magyar

Stáb

rendező Nyitrai Márton
  forgatókönyvíró Marosi Gábor , Nyitrai Márton
  producer Major István
     
  operatőr Marosi Gábor , Dobóczi Balázs
  zene Membrah
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szinopszis

Langyos esőcseppek, hűvös szél és remegés. A kirobbanni akaró erő, az akadály és mögötte a sáros, latyakos pálya. A zsoké suttogó bíztatása és izgatott toporgás mindenütt. Az ismert, monoton, rideg hang és a hosszú másodpercekig zúgó gong. De azt már alig hallani. Inkább csak érezni.
A gong után kezdődik az utolsó futam - mert a lovak számára minden egyes futam olyan, mintha az utolsó lenne. Gyorsnak, a leggyorsabbnak lenni, és mindenkit maguk mögött hagyni - csak ez a fontos.
Elhallgat a gong és kicsapódik az ajtó. Az izgalomtól megfeszített izmok most összerándulnak, a paták sáros földdarabokat tépnek ki a talajból. Az iramtól máris felcsap a meleg testek párája, szinte gőzölögnek a lovak. Az előre szegezett nyakon a zsoké: a szitáló eső egybemossa haját a sörénnyel. Végigsodort a pályán az erő, magával rántva az állatokat. A sor kezd szétszakadozni: az van elől, aki gyors. Az állatok nem taktikáznak. Elől lenni jó, hogy előtte ne legyen a többi, semmi, csak az üres horizont - s ezért előre törnek.
De most lihegés és a pálca csípős nyilallása. Meg lovak.
Elől. A zsoké mond valamit, de nem hallani jól, csak a sarka - az beszél. Talán a fájdalomtól, talán valami mástól, de meglódul az állat, inai a csatakos nyakon megfeszülnek, fejét előrefeszíti, s végső erejével kaparja-tapossa a földet. A pára kitör az orrlukakból, s mintha bólintana egyet.
Az akarat egyre előrébb löki a lovat, szaporodnak az ütések is. Látóterében az egyre tisztuló mezőny, s oldalt a lassacskán lemaradó többiek. S az erő csak röpíti, lendíti előre a derest. Már csak pillanatok kérdése és itt a győzelem: el- és lehagyott mindenkit, előtte csak a szabad, levegős tér. És a fekete ló kétségbeesett, el-elhalkuló zihálása.
Most már egyedül.
Az utolsó körben már a paták zaja sem.
(Balázs Eszter)

Cselekmény címkék

eső, , verseny
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012